©2020 Onnoism

Kosten Psychologische zorg

Psychologische behandeling wordt soms vanuit de basisverzekering vergoed, soms (gedeeltelijk) door de werkgever en soms zijn de kosten voor eigen rekening. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Vergoedingen.

Wanneer sprake is van vergoeding vanuit de basisverzekering geldt voor iedere Nederlander het wettelijk verplichte eigen risico. In 2021 bedraagt het verplichte eigen risico €385,–

Een behandelsessie bestaat uit 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten administratieve tijd.

Annuleren van uw afspraak: het annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk mits u dit ten minste 24 van tevoren per e-mail of telefonisch meldt. Een afspraak op maandag dient uiterlijk vrijdag geannuleerd te worden. Indien u een afspraak niet ten minste 24 uur van tevoren annuleert dan wordt aan u persoonlijk 50% van het geldende behandeltarief in rekening gebracht. Annuleert u daarom s.v.p. tijdig. Een niet tijdig geannuleerde afspraak wordt nooit vergoed door uw verzekering.

Indien u op de dag van de afspraak klachten heeft die mogelijk wijzen op Corona (zoals plotselinge benauwdheid, neusverkoudheid of griepverschijnselen) dan wordt u verzocht om de afspraak toch af te zeggen en u te laten testen. Indien u nadien een testresultaat kunt tonen dan zullen geen kosten bij u in rekening worden gebracht.
Wettelijke tarieven psychologische zorg voor 2021:
Onverzekerd, voor eigen rekening (per sessie): €   114,41
Verzekerd traject Kort (max. 5 sessies): €   522,13
Verzekerd traject Middel (max. 8 sessies): €   885,01
Verzekerd traject Intensief (max. 12 sessies): €1.434,96
Onvolledig behandeltraject (alleen intake): €   228,04
Niet nagekomen afspraak (niet tenminste 24u vooraf afgezegd, voor eigen rekening, zie annuleringsvoorwaarden): €      57,20